Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmayla yörede 11 olan bal ormanı sayısı 14'e çıkarılacak.
Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, arıcılar için vazgeçilmez bal kaynaklarından olan bal ormanları bölge genelinde 2011 yılından itibaren kurulmaya başlandı.
Müdürlük bugüne kadar Adana'ya bağlı Toros dağları eteklerinde yer alan Karaisalı ilçesinde 2, Kozan'da 3, Pozantı, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde birer, Osmaniye'de 2, Kadirli ilçesinde bir bal ormanını arıcı ailelerin hizmetine açtı.
Sorumluluk alanındaki Adana ve Osmaniye illerindeki orman köylülerinin gelirini artırıcı çalışmalarını sürdüren Müdürlük, yeni bal ormanlarını hizmete açma çalışması kapsamında bu yıl da Adana'nın Pozantı, Aladağ, Osmaniye'nin Bahçe ilçelerine birer bal ormanı daha tesis ederek arıcıların kullanımına açacak.
Bölge Müdürü İsmet Erol, sosyal ormancılık çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.
Çukurova Kalkınma Ajansı ve Arıcılar Birliğinin desteğinde bal ormanı kurma çalışması sürdürdüklerini ifade eden Erol, şunları kaydetti:
"Bal ormanlarımızın kapasitesi 560 bin kovan olup mevcut arıcılar 458 bin kovan ile çalışmaktadır, Adana'da 5 bin 70 hektar, Osmaniye'de ise 4 bin 388 hektar bal ormanına konaklama süresini artırabilmek için mevcut türlerin yanına yalancı akasya, okaliptüs, keçiboynuzu, badem, defne gibi türleri diktik ve arı otu, kekik, kır nanesi, korunga, üçgül, kapari, püren, sumak tohumları ektik, ayrıca ulaşım yolları, kovan cepleri, su ihtiyacı için çeşmeler yaptık." ifadelerini kullandı.
Bölge Müdürü Erol, üretilen kaliteli balla köylünün gelirini artırmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, işbirliği gösterenlere teşekkür etti.